ЕК: Турција официјално не соопшти промена во политиката кон мигрантите

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Турција се уште официјално не соопштила промена во нејзината политика кон бегалците на нејзината територија, рече денеска портпаролот на Европската комисија Петар Стано. Овој негов коментар доаѓа по извештаите дека Турција нема да ги спречува бегалците од Сирија да тргнат кон Европската унија.

Сподели.