ДУИ не се согласува со Пендаровски уште на првиот чекор

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ден по именувањето на Еролд Мусилу за прв човек на Агенцијата за разузнавање , од коалицискиот партнер во власта ДУИ – повик до претдателот Пендаровски да ја пресипита одлуката за изборот на Муслиу. Бујар Османи вели одлуката за ова именување ги вознемиралила и фрллила сенка на денот кога Собранието ја донесе реформата на безбедносните служби.

За Пендаровски нема дилема дека Муслиу е вистинскиот избор за прв човек на Агенцијата за разузнавање, засега нема да се разгледува барањето на ДУИ – од претседателскиот кабинет велат станува збор за врвен професионалец – неговото именување е позитивно оценето од партнерските служби.

Сподели.