Бугарија: 30 години затвор за убиството и силувањето на новинарката

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Дваесет и едногодишниот Северин Красимиров се појави денес во лисици и опкружен од полицијата во регионалниот суд во северниот град Русе, каде што претходно се изјасни за виновен и побара брзо изрекување на казната.

Телото на новинарката Викторија Маринова беше најдено кај Дунав во Русе на 6 октомври минатата година.

Истражителите наведоа дека таа била силувана, удрена во главата и задушена.

Красимиров претходно кажа дека на 6 октомври бил под влијание на алкохол и дрога кога почнал да се расправа со жена која не ја познавал.

Сподели.