БМВ со ново лого

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Германскиот авто гигант БМВ ќе го менува логото со цел да се приближи до помладите клиенти што се пораснати во дигиталната ера.

– Стариот црн прстен е „тргнат“ за првпат, а новото лого симболизира мобилност и уживање во возењето. Тоа го изјави Јенс Тимер, потпретседател во БМВ.

Истовремено, со главното лого ќе се модернизира и логотипот на М-одделението како и електричните верзии со лого „И“. За сите заеднички е дводимензионалнот пристап што по мислење на компанијата изгледа многу помодерно.

Сподели.