Благодарение на Наташа Петровска, учениците во Битола почнаа да користат “бесплатен” градски превоз

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

И покрај многуте лажни ветувања на Наташа Петровска, градоначалник на Битола, младите во Битола на социјалната мрежа фјсбук објавија видео од “бесплатниот” превоз кој го користат учениците во Битола.

„Околу превозот на учениците од Битола и битолско сме дискутирале во многу наврати. Оваа година учениците од Битола и битолско се соочија со неспособноста на локалната власт да им ги обезбеди минималните услови за да стигнат до своите училишта.

Бесплатниот превоз за учениците беше укинат, потоа за учениците беа донесени срамни шеесет годишни дотраени и небезбедни автобуси. Како решение беше најавен проектот за рефундирање на сретствата кои учениците ги издвојуваат од сопствен џеб, проект кој не се реализира до крај, а на крајот учениците мораа да се соочат и со поскапување на билетите кои цела учебна година си ги плаќаат од сопствен џеб.

На ова видео ќе можите непосредно да видите колку е бесплатен превозот за учениците од Битола и битолско.

Ги молиме локалните властодршци по 100ти пат, доколку навистина се грижите за младите во Битола и битолско, ве молиме уште во Понеделник да си поднесите оставки од позициите кои веќе година и пол ги узурпирате.” напишаа од УМС на ВМРО ДПМНЕ од Битола!

Бесплатен превоз ???

Околу превозот на учениците од Битола и битолско сме дискутирале во многу наврати. Оваа година учениците од Битола и битолско се соочија со неспособноста на локалната власт да им ги обезбеди минималните услови за да стигнат до своите училишта. Бесплатниот превоз за учениците беше укинат, потоа за учениците беа донесени срамни шеесет годишни дотраени и небезбедни автобуси. Како решение беше најавен проектот за рефундирање на сретствата кои учениците ги издвојуваат од сопствен џеб, проект кој не се реализира до крај, а на крајот учениците мораа да се соочат и со поскапување на билетите кои цела учебна година си ги плаќаат од сопствен џеб. На ова видео ќе можите непосредно да видите колку е бесплатен превозот за учениците од Битола и битолско. Ги молиме локалните властодршци по 100ти пат, доколку навистина се грижите за младите во Битола и битолско, ве молиме уште во Понеделник да си поднесите оставки од позициите кои веќе година и пол ги узурпирате. #МладиКоиПраватРазлика#ВоМладитеЕСилата#УМСБитола

Gepostet von УМС ВМРО ДПМНЕ Битола am Samstag, 16. März 2019

 

Сподели.