БЕНФИКА победи со 10-0

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во рамките на португалското фудбалско првенство Бенфика на свој терен го совлада Национал со рекордни 10-0. Покрај оваа рекордна победа интересно е што на овој натпревар 8 фудбалери беа стрелци за Бенфика.Ваков резултат во првата португалска лига не се памети со децении.

Рекордната победа на Бенфика во историјата е натпревар одигран во 1947 година против Сањоненсе со конечен резултат од 13-1.

Со оваа победа Бенфика дојде на еден бод до првото место кое засега го има Порто.

Сподели.