Барселона – Реал да се одложи ???

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Фудбалското ЕЛ Класико помегу Барселона и Реал може да биде одложено. Фудбалската Федерација на Шпанија им даде рок до понеделник / 21 октомври/ да се произнесат клубовите за одигрување на овој натпревар заради закажани протести во Барселона на денот на натпреварот. Натпреварот треба да се одигра на 26 октомври на Ноу Камп,ден на кој се закажани огромни протести заради затварањето на 9 каталонски политички лидери. Федерацијата им дава две солуции на клубовите. Едната е натпреварот да се одигра во Мадрид, и втората солуција да се најде нов термин за одигрување на натпреварот.

Тренерот на Барселона Валверде и фудбалерите сакаат натпреварот да се одигра во Барселона во истиот термин,без разлика на проблемите во оваа шпанска провинција.

Сподели.